Met Bach van Passie naar Pasen

Met Bach van Passie naar Pasen
Het belooft een heel bijzondere online-bijeenkomst te worden, de avond van Vorming & Toerusting op 23 maart!
Onze drie organisten hebben een afwisselend programma bedacht, met live-orgelmuziek, zang en mooie verhalen.

Het verhaal van de kruisiging en de opstanding wordt verteld aan de hand van 4 passiekoralen en 4 paaskoralen van Johann Sebastian Bach. Deze koralen komen allemaal uit het zogenoemde ‘Orgelbüchlein’, het orgelboekje. Dit is een verzameling korte bewerkingen van koralen door het kerkelijk jaar heen.

Berry, Karel en Ko zullen stilstaan bij het Orgelbüchlein, de teksten, de melodieën en de bewerkingen van Bach. Paulien van der Werff zal de koralen zingen. We horen en zien beide orgels van onze kerk en er is ook gelegenheid om via de chat vragen te stellen aan de organisten.

Allen van harte welkom!
 
 
Een spoor van licht, het spoor gaat door naar Pinksteren

Een spoor van licht, het spoor gaat door naar Pinksteren
lees meer »
 
Vorming & Toerusting en corona Vorming & Toerusting en corona
Helaas zijn verschillende (fysieke) activiteiten uit ons jaarprogramma voorlopig gestopt of uitgesteld naar latere datum. Zie voor de meest actuele informatie de agenda.
Er is wel een wekelijkse online-activiteit, zie hieronder
 
Koffiepraat Koffiepraat
Verdiepende kringen en koorrepetities zijn uitgevallen, maar er zijn gelukkig óók dingen die wèl kunnen, zoals koffiepraat. We hebben wekelijks contact met elkaar (via zoom) en bespreken een onderwerp n.a.v. een artikel uit de krant, een periodiek etc. Met elkaar duiken we in een maatschappelijk en/of religieus actueel vraagstuk. Kijk in de agenda welk onderwerp er gepland staat.
 
lees meer »
 
Vorming & Toerusting Vorming & Toerusting
De Nicolaikerk biedt een gevarieerd programma van verdiepende activiteiten aan. Zoals lezingen, bijbelkringen en filmavonden. Met deze activiteiten wil de Nicolaikerk haar gemeenteleden vormen en toerusten. Het is bovendien een mooie manier om andere gemeenteleden te leren kennen. Onze activiteiten staan ook open voor mensen die geen lid zijn van onze kerk. Wij ontmoeten je graag op een van onze activiteiten! Het jaarthema 2020-2021 is Oog in oog - over vergeving en ontmoeting. Klik hier voor de folder.