Diaconie Diaconie

De diaconie van onze kerk is gebaseerd op de zeven werken van barmhartigheid: de hongerigen spijzen, de dorstigen laven, de naakten kleden, de vreemdelingen herbergen, de zieken bezoeken, de gevangenen bezoeken en de doden begraven (Mattheus 25: 35-36). 

De diaconie verbindt de kerk met de samenleving. Door zich te richten op het (im)materieel welzijn van mensen in de kerk, wijk, stad en wereld. 

De diaconie vervult een dienende rol binnen en vanuit de Nicolaikerk. Dat uit zich in gerichte diaconale bewustwording naar gemeenteleden toe en het samenwerken met verschillende maatschappelijke organisaties. 

De diakenen zijn als ambtsdrager lid van de Kerkenraad en hebben een belangrijke verantwoordelijkheid in het goed laten verlopen van kerkdiensten. 

Het beleidsplan 2018-2023 hier te lezen, gaat meer in op onze werkwijze en doelstellingen. 

lees meer »
 
Oogstdienst-inzameling voor de Voedselbank t/m 14 november

Oogstdienst-inzameling voor de Voedselbank t/m 14 november
Traditiegetrouw zamelen we op de Oogstdienst levensmiddelen in voor de Voedselbank. Vorig jaar is de Sint Nicolaas actie daar aan toegevoegd waarbij er cadeautjes worden ingezameld.
De inzameling voor de Oogstdienst doen we dit jaar anders dan anders. Op de zondag van de Oogstdienst (dat is zondag 17 oktober 2021) kon u een tasje met een lijstje met gewenst zaken meenemen.
Hebt u het tasje gemist? Geen probleem, het lijstje met gewenste spullen en de inleverdatums vindt u hier. 
U kunt t/m 14 november inlevern voor de voedselbank.
 
Sinterklaas actie

Sinterklaas actie
We willen u vragen een cadeautje te kopen voor een kind tussen de twee en twaalf jaar. Dit inpakken en voorzien van een sticker of het specifiek voor een meisje of jongen is en voor welke leeftijd het geschikt is.
Het hoeven geen dure dingen te zijn (5-10 euro?) maar belangrijk is dat het niet gebruikt is.
Inzamelmomenten van de pakjes op zaterdag 30/10, 6/11 en 13/11 van 14-16 uur en op zondag 31/10, 7/11 en 14/11.
Koos, Annemieke en Karin, brengen de inhoud van de mand wekelijks naar de voedselbank. Wilt u hen helpen met inzamelen, met brengen van de cadeautjes naar de Voedselbank op dinsdagen of heeft u vragen? Bel gerust: Karin 030 – 2 89 33 45 of Koos en Annemieke 06 - 12 39 75 37

Doe mee en maak van de inzameling van de levensmiddelen en van het Sinterklaasfeest van de Voedselbank een mooi feest!!!
De Diaconie en de Sint Nicolaasgroep.