Welkom bij de Nicolaïkerk Welkom bij de Nicolaïkerk
Waar vriendschap en liefde is, daar is God.
De Nicolaïkerk is een protestants-oecumenische wijkgemeente in de binnenstad van Utrecht. In onze kerk willen wij de samenleving van Utrecht dienen en mensen ontmoeten, bemoedigen en aanmoedigen om samen een levensveranderende christelijke reis te maken.

 
lees meer »
 
Vieringen Vieringen
Elke zondag om 10:00 uur en op de eerste zondag van de maand ook om 17:00 uur. Meer informatie vind u in de agenda.
De diensten zijn ook te volgen via YouTube en Kerkomroep. In de zomermaanden alleen via Kerkomroep.
De liturgieen voor de vieringen zijn hier te vinden. 
U bent van harte uitgenodigd!
 
 
Actueel - Host 'Viering en Bezinning' in de GGZ gezocht

Actueel - Host 'Viering en Bezinning' in de GGZ gezocht

Viering en Bezinning bij Altrecht

Altrecht biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg. Op de locatie WA-Huis (Lange Nieuwstraat 119) wordt er elke zondagmorgen Viering en Bezinning gehouden voor cliënten van Altrecht en geïnteresseerden. Tijdens deze viering en bezinning is er een geestelijk verzorger / voorganger, een pianist en ondersteuning in de vorm van een host aanwezig.

Wat ga je doen?

Voor deze vieringen zijn wij op zoek naar aanvulling van de pool hosts. Je kunt zelf aangeven met welke regelmaat je wilt vrijwilligen. Als host ben je om 9.30 uur aanwezig om spullen voor de viering en bezinning klaar te zetten. Vervolgens woon je de viering en bezinning (aanvang 10.30 uur) bij. Tijdens de viering en bezinning kan het voorkomen dat je met iemand meeloopt die eerder naar de afdeling terug wil. Na afloop is er gezamenlijk koffiedrinken waarbij je optreedt als gastvrouw/gastheer. Tijdens het koffiedrinken is er veel ruimte voor zingevingsgesprekken. Na het koffiedrinken coördineer je het opruimen van de spullen en help je de ruimte weer in orde te brengen.

Meer informatie

Heb je interesse of vragen? Neem contact op met Anton Stegeman, teammanager Zingeving, via a.stegeman@altrecht.nl of tel. 06 2238 4358.
 
Actueel - Kerken Kijken Nicolaïkerk zoekt gastvrouwen en gastheren

Actueel - Kerken Kijken Nicolaïkerk zoekt gastvrouwen en gastheren
Het Kerken Kijken-seizoen loopt dit jaar van 29 juni (Open Tuinendag) t/m 14 september (Open Monumentendag). Tijdens de openstelling van de kerk kunnen bezoekers genieten van de culturele rijkdom van onze prachtige Nicolaïkerk.

 
lees meer »
 
Bezichtiging Nicolaikerk Bezichtiging Nicolaikerk
 De Nicolaikerk is (naast de vieringen op zondag) geopend tijdens Kerken Kijken in de zomermaanden. Verder incidenteel. Voor informatie zie de website van Kerken Kijken. 
 
Bent u betrokken bij de Nicolaïkerk? Download dan onze app.

Bent u betrokken bij de Nicolaïkerk? Download dan onze app.
U kunt hem vinden in de App store en de Google Play (zoek op Nicolaikerk Utrecht). Het is ook mogelijk om de webversie van de app te gebruiken.
lees meer »
 
Actueel - Getijdenretraite op Schiermonnikoog; ga je mee? Actueel - Getijdenretraite op Schiermonnikoog; ga je mee?

Uitwaaien, bezinnen, stil worden, reflecteren, ont-moeten, delen en genieten van de brede stranden en prachtige natuur van Schiermonnikoog. Klinkt dat als iets voor jou? Schrijf je dan in voor een vijfdaagse retraite waarin de getijden van de zee en de getijden van de gebeden bij elkaar komen. De eerstvolgende retraites vinden plaats van 18-22 maart en 23-27 september 2024. 
lees meer »