Thema avond: 'Geloven in tijden van corona' Thema avond: 'Geloven in tijden van corona'
We leven in verwarrende, zo niet angstige tijden. We hebben het afgelopen jaar ervaren dat ons leven gevaar kan lopen door een griezelige, onzichtbare tegenstander. Mensen moeten afstand houden, in de hoop dat ze niet op afstand van elkaar komen te staan als de pandemie lang aanhoudt. Tot nu toe was er veel omzien naar elkaar. Maar blijft dat? Blijven we solidair, en betrokken op elkaar? Slaan we de weg in naar een nieuwe manier van samen-zijn? Of worden we op eerder op ons zelf teruggeworpen en gaat er iets onherroepelijk verloren? Het is in verwarrende en angstige tijden de mens eigen om te zoeken naar duiding. Wat is er gaande, waardoor komt het? Hoe staan we daarin als mensen die zich willen laten leiden door bijbelse spiritualiteit?
Inleider is ds Dirk Neven.

Vanwege de lockdown wordt deze avond via Zoom gehouden. Het voordeel van Zoom is, dat u niet alleen kunt kijken en luisteren, maar ook reageren en vragen stellen. Als u zich aanmeldt krijgt u een link toegestuurd waarmee u aan de avond deel kunt nemen.
Wanneer: dinsdag 2 februari, 20:00 uur
Waar: online, via Zoom
Opgeven: per mail, uiterlijk maandag 1 februari

Vorming & Toerusting en corona Vorming & Toerusting en corona
Helaas zijn verschillende (fysieke) activiteiten uit ons jaarprogramma voorlopig gestopt of uitgesteld naar latere datum. Zie voor de meest actuele informatie de agenda.
Er is wel een wekelijkse online-activiteit, zie hieronder

Koffiepraat Koffiepraat
Verdiepende kringen en koorrepetities zijn uitgevallen, maar er zijn gelukkig óók dingen die wèl kunnen, zoals koffiepraat. We hebben wekelijks contact met elkaar (via zoom) en bespreken een onderwerp n.a.v. een artikel uit de krant, een periodiek etc. Met elkaar duiken we in een maatschappelijk en/of religieus actueel vraagstuk. Kijk in de agenda welk onderwerp er gepland staat.

Vorming & Toerusting Vorming & Toerusting
De Nicolaikerk biedt een gevarieerd programma van verdiepende activiteiten aan. Zoals lezingen, bijbelkringen en filmavonden. Met deze activiteiten wil de Nicolaikerk haar gemeenteleden vormen en toerusten. Het is bovendien een mooie manier om andere gemeenteleden te leren kennen. Onze activiteiten staan ook open voor mensen die geen lid zijn van onze kerk. Wij ontmoeten je graag op een van onze activiteiten! Het jaarthema 2020-2021 is Oog in oog - over vergeving en ontmoeting. Klik hier voor de folder.